Вниманието на света към Украйна, към защитата на свободата и международното

...
Вниманието на света към Украйна, към защитата на свободата и международното
Коментари Харесай

Зеленски: Вниманието на света към Украйна трябва да се поддържа

Вниманието на света към Украйна, към отбраната на свободата и интернационалното право би трябвало да бъде поддържано. Това сподели президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание към нацията, представено от " Укринформ ".

Фронтът в Авдеевка. Особено съм признателен на воините на този фронт! Устойчивостта там е силата за цяла Украйна сега. Мариинка, други направления в Донецка област. Лиман. Купянск. Благодаря ви, воини! Отделно - юг. Запорожка област, Херсон и региона, Одеса. Разбира се, държавната ни граница - изток, север. Укрепване на границата, изреди в резюме президентът бойните дейности през последните дни.

Доставка на муниции за фронтовата линия, в това число лични доставки, украинско произвеждане. Благодаря на всички предприятия, на всички служащи, които способстват за резултатите на Украйна с непрекъснато увеличение на производството на оръжия и муниции, написа той, предава news.bg.

Проведох среща по отношение на интернационалните събития и договаряния, които нашата страна приготвя в близко бъдеще. Утре, по-специално, Кримската платформа, нейното парламентарно измерение. Вниманието на света към Украйна, към отбраната на свободата и интернационалното право би трябвало да бъде поддържано - ние ще създадем всичко за това, заявява той.

Говорих с престолонаследника на Саудитска Арабия - логичен диалог. Двустранните ни връзки и връзките със Залива. Формулата на мира - поканих Саудитска Арабия да взе участие в среща в Малта, която се приготвя, и благодарих за важната роля в приближаването на срещата на върха за световния мир.

Обсъдихме обстановката в Близкия изток. Основното нещо е да се спасят допустимо най-вече цивилни животи и да се предотврати както филантропична злополука, по този начин и ескалация на по-широка война, сподели още той.

Припомняме, че повече от 50 страни по света ще вземат присъединяване в срещата на върха за мирното разрешаване на войната в Украйна, която ще се организира в Малта идната седмица.

По-рано Малта одобри настояването на Киев да бъде хазаин на срещата " Формула на мира в Украйна " - тя ще се организира на 28 и 29 октомври.

Украинската " Формула на мира " беше показана от Зеленски на срещата на Г-20 на 15 ноември 2022 година

Планът се състои от 10 точки и апропо включва евакуиране на съветските войски от цялата интернационално приета територия на Украйна, в това число Крим, наказване на военнопрестъпниците и погашение на компенсации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР